top of page

Boeken

De volgende boeken zijn verschenen sinds 2019: 

Naricsme in organisaties.png

Narcisme in organisaties

Hoe overleef ik een narcistische manager?

2021

‘Dit gedrag van mijn leidinggevende is toch niet normaal? Volgens mij klopt er iets niet ...’ Wellicht zit je in een werksituatie zit die onwerkbaar is geworden, en zijn er bij jou alarmbellen gaan rinkelen. Je vraagt je af: is mijn baas soms een narcist? En hoe kan ik daar dan mee omgaan? 

 

Dit boek beschrijft de effecten van narcistisch leiderschap op jou als medewerker. Het zorgt niet alleen voor bewustwording van wat een narcistische manager met zijn omgeving/medewerkers doet, maar geeft veel praktische tips hoe jij als medewerker kunt omgaan met dit gedrag. Het boek beschrijft het proces van narcistisch leiderschap aan de hand van een vijftal fases, deze fasering maakt heel inzichtelijk hoe de narcist zich gedraagt en wat hij doet, van begin tot en met het vertrek.  Dit boek neemt je stap voor stap mee in het beklemmende proces van de narcist.

“Het is een feest van herkenning om dit boek te lezen. Ik weet nu: ik ben niet gek”

Reactie van een lezer

Door het gebruik van veel interviewfragmenten is het boek makkelijk leesbaar en zeer toegankelijk. Bovendien roepen de citaten uit de interviews veel herkenning op.

Narcisme in relaties

Loskomen uit het web van een narcistische partner

Auteurs: Alice Vlottes & Daan Wienke, 2019

De narcist getuigt zelden van het hebben van zelfinzicht en zal zijn gedrag niet veranderen. De partner wordt daar uiteindelijke de dupe van. Met dit boek willen de auteurs vanuit het perspectief van de partner inzicht geven in vragen als: Waar kun je een narcist aan herkennen? Welke gevolgen heeft dit gedrag voor de relatie? Welke rol speel je zelf als partner bij het in stand houden van dit gedrag? En wat kun je doen om je uit je lastige positie te bevrijden? Gebaseerd op zowel wetenschappelijke informatie als interviews met (ex-)partners. Op een neutrale, beschrijvende wijze, wordt het  begrijpelijk hoe de narcist zijn partner in zijn web houdt  en waar de partner bijna niet los van kan komen.  Het unieke is ook dat de relatie wordt beschreven in zeven fasen. Door de onderbouwing met wetenschappelijke verklaringen wordt inzichtelijk waarom de rouwverwerkingsfase zo zwaar is en veel ingrijpender is dan partners vermoeden. 

"Door dit boek ik gaan snappen hoe ik mij heb laten verleiden in een lange relatie met een narcist. nu snap ik door dit boek waardoor de fase van verwerking zo gecompliceerd is."

Review van lezer

Boek narcisme in relaties.jpg

Dit boek is bedoeld voor partners, professionals en alle andere mensen in de directe omgeving van een narcistische partner om te inzicht te krijgen in een proces waaruit ontsnappen bijna onmogelijk is.

© 2024 by Alice Vlottes

bottom of page