top of page

Media en publicaties

Via de volgende media is er aandacht besteed aan narcisme in relaties en organisaties. 

image.png

Magazine

image_edited.png

In het Flow-minicollege bespreken we een onderwerp waarover te leren valt. Deze keer: psycholoog Alice Vlottes over gaslighting en hoe je het kunt herkennen.

image_edited.png

Nu.nl

Wellicht herkenbaar: iemand praat alleen maar over zichzelf en stelt nauwelijks tot geen vragen. Bestaat er zoiets als gespreksnarcisme en hoe is dat te onderscheiden van de persoonlijkheidsstoornis narcisme?

De Morgen

Een mooi genuanceerd betoog over het misbruik van modewoorden : "Is het een narcist of gewoon een klootzak?

1200px-Logo_Het_Financieele_Dagblad.png

Het FD

Sanne Kloosterboer maakte een heel verhelderend artikel naar aanleiding van een interview over het boek Narcisme in organisaties.

Blij verrast met plaatsing op de longlist met mijn tweede boek “Narcisme in organisaties”.

MTSprout_Logo_Zwart_RGB.png

MTsprout

Een narcistische manager kan in je organisatie op de juiste plek juist hele goede dingen doen. Moet je natuurlijk wel weten welk soort persoonlijkheid je voor je hebt. Negen tips om narcisme te signaleren tijdens selectiegesprekken.

rugr_logonlv_rood_rgb.png

RUG

In het alumnibulletin van de universiteit vertel ik hoe door een toevallige samenloop van omstandigheden mijn boek over narcisme tot stand kwam. 

1200px-NPO_Radio_1_logo_2014.png

Fris

Is Ali B nu echt de narcist waar ze hem voor uit maken of was dit een actie om alleen maar in de publiciteit te komen? In het programma Fris op Radio1 geef ik antwoord op deze vraag.

pyschologie magazine logo png.png

In oktober 2021 stond het boek Narcisme in organisaties in de Psychologie Magazine met daarin drie handige tips om te dealen met een narcistische manager.

In het boek staan nog tientallen andere tips die je helpen als je te maken hebt met een narcistische manager. Hem (of haar) veranderen doe je niet, wat je wel kunt beïnvloeden is hoe je er zelf mee omgaat. Bescherm jezelf.

 

Klik op de foto om het artikel te lezen
 

linda.png

Linda.nl

Het begrip narcist is gedevalueerd en roept daarom veel verwarring op. Dit onderscheid wordt heel helder neergezet in het mooie interview dat ik had met Anna Neeltje de Boer, werkend voor Linda.nl. 

logo intermediair png.png

Intermediair

Wat voor invloed heeft een narcistische manager op het teamfunctioneren? Lees hoe de aanvankelijke bevlogenheid en inspiratie gaandeweg veranderen in negativiteit en angst in het team. 

Management-boek-wit_edited.png

Management Boek

Hoe kan het dat een narcist met z’n grote netwerk en charme toch uiteindelijk door velen verlaten wordt ? Lees het interview door Bas Hakker.

ad logo png_edited.png

Algemeen
Dagblad

"Weet hoe je ’gegaslight’ wordt". Dat is de eerste tip in het artikel hoe je omgaat met je narcistische manager. Lees het aansprekende stuk van Marjolein Kooyman in het Algemeen Dagblad en de Stentor.

narcisme illustratie _edited.png

bnr logo png.png

BNR Zakelijk

“Narcisme is een veel voorkomend probleem bij mensen in de media. Ben ik een narcist?”. Dit was de openingsvraag die presentator Thijs van Zijl aan mij stelde tijdens het interview voor BNR Zakelijk. Samen met Carmen Breedveld, de Internationale Zwarte Zakenvrouw van 2003, voerden we een prikkelend  gesprek over de narcistische manager.

Klik op de video voor het radiofragment.

1200px-NPO_Radio_1_logo_2014.png

Fris

Kijk jij ook zoveel naar jezelf tijdens online vergadering ? Ben je dan narcistisch? Op zondagmorgen 05.00 uur ging ik vroeg uit de veren voor het beantwoorden van deze vraag voor  “Fris” op NPO/Radio1.

1200px-Logo_Het_Financieele_Dagblad.png

Het FD

Sanne Kloosterboer maakte een heel verhelderend artikel naar aanleiding van het interview dat zij hield met Daan Wienke en mij. September 2019.

Logo-COMMEN-wit.png

Commen

Kunnen twee narcisten een relatie krijgen? Een narcisme-expert geeft antwoord op 13 vragen over narcisme door Michiel Klaphek.

  • LinkedIn

© 2024 by Alice Vlottes

bottom of page